Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌ها نشان می‌دهد تاکنون ۱۰ میلیون و ۶۲۲ هزار و ۱۱۰ مشترک در کشور حداقل یک بار و یا بیشتر مشمول قبض برق ۱۰۰ درصد رایگان شدند

خبرگزاری میزان - ایسنا نوشت: از تاریخ اول آبان ماه سال ۱۳۹۹ تا ۳۱ شهریورماه سال جاری ۱۵۲ میلیون و ۸۴۵ هزار و ۷۶۱ قبض برق در کل کشور صادر شده است که از این میزان قبض ۱۱ میلیون و ۳۸۵ هزار و ۹۳ با مصرف صفر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اعلام تعداد قبض‌هایی که تخفیف صددرصدی برق امید را دریافت کرده‌اند، بین مشترکان شهری و روستایی به ۲۲ میلیون و ۶۸۹ هزار و ۴۰۳ مورد می‌رسد.

در این میان ۷۵ میلیون و ۱۸۹ هزار و ۳۳۵ قبض در حد الگوی مصرف ثبت شده‌اند و ۴۳ میلیون و ۶۴ هزار و ۲۷۵ قبض جزو پرمصرف‌ها بوده است. در این بین تعداد مشترکینی که حداقل یک دوره یا بیشتر مشمول برق امید شده‌اند، به عدد ۱۰ میلیون و ۶۲۲ هزار و ۱۱۰ مورد رسیده که از این تعداد هفت میلیون و ۴۵۷ هزار و ۱۵۲ مورد جزو مشترکان شهری و سه میلیون و ۱۶۴ هزار و ۹۵۸ مورد جزو مشترکان روستایی بوده است؛ درواقع ۷۰ درصد مشترکان شهری و ۳۰ درصد مشترکان روستایی مشمول این طرح شده اند.

در این میان، استان تهران بیشترین سهم را از برق امید برده است، به طوری که ۷۶۵ هزار و ۷۳۶ مشترک شهری و روستایی در تهران بزرگ حداقل یک دوره یا بیشتر مشمول برق امید شده‌اند. اگر بخواهیم به تفکیک استان‌ها این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که تاکنون ۲۴۷ هزار و ۵۱۵ مورد در این استان حداقل یک دوره یا بیشتر مشمول برق امید شده، همچنین دراستان آذربایجان شرقی این عدد به ۵۰۵ هزار و ۳۱۰ مورد، در استان آذربایجان غربی ۵۰۰ هزار و ۹۹۹ مورد، در استان اردبیل به ۲۹۱ هزار و ۵۸۳ مورد و شهرستان‌های اصفهان ۲۰۴ هزار و ۷۰ مورد رسیده است.

در استان اصفهان نیز تعداد مشترکانی که حداقل یکبار و یا بیشتر مشمول قبض رایگان شده اند به ۳۴۳ هزار و ۳۳۸ مورد، در استان چهارمحال و بختیاری به ۱۴۲ هزار و ۳۲ مورد، در استان مرکزی به ۱۸۴ هزار و ۴۷ مورد، در استان همدان به ۲۰۳ هزار و ۸۳۹ مورد و در استان لرستان به ۱۸۵ هزار و ۲۴۲ مورد رسیده، همچنین در استان تهران این عدد به ۵۱۱ هزار و ۷۱۶ مورد، در استان البرز به ۶۷۲ هزار و ۷۲۴ مورد، در استان قم به ۱۴۹ هزار و ۸۰۷ مورد، در توزیع برق مشهد به ۳۵۷ هزار و ۲۳ مورد و در استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی به ترتیب به ۳۸۶ هزار و ۱۹۷، ۱۲۵ هزار و ۱۲۰، ۱۳۰ هزار و ۶۳۳ مورد رسیده است.

در این میان استان اهواز ۲۵۶ هزار و ۱۸۱، استان خوزستان ۵۱۸ هزار و ۹۱۱، استان کهکیلویه و بویراحمد ۱۰۱ هزار و ۵۶۱، استان زنجان ۱۲۱ هزار و ۲۸۸، استان قزوین ۱۴۴ هزار و ۲۱۱، استان سمنان ۹۲ هزار و ۷۴۴، استان سیستان و بلوچستان ۳۰۵ هزار و ۵۷۳، استان کرمانشاه ۱۹۵ هزار و ۵۶۱، استان کردستان ۱۶۴ هزار و ۶۶۱، استان ایلام ۷۶ هزار و ۵۵۴، شیراز ۲۷۳ هزار و ۲۷، استان فارس ۳۱۱ هزار و ۷۸۶، استان بوشهر ۱۸۷ هزار و ۳۱۳، شمال کرمان ۱۵۸ هزار و ۲۵۹، جنوب کرمان ۱۹۶ هزار و ۴۳۱، استان گیلان ۶۶۴ هزار و ۱۹۳، استان مازندران ۳۵۶ هزار و ۷۴۷، غرب مازندران ۸۱ هزار و ۸۷۲، استان گلستان ۱۸۹ هزار و ۴۰۱، استان هرمزگان ۱۵۲ هزار و ۲۶۹، و استان یزد ۱۶۶ هزار و ۶۰۶ مورد مشمول طرح برق امید شده اند.

علاوه بر این استان تهران با دارا بودن شش میلیون ۴۸۴ هزار و ۳۴۹ قبض پر مصرف جزو استان‌هایی بوده که بیشترین میزان مصرف را نیز به خود اختصاص داده و استان آذربایجان غربی با ۹۲۱۶ قبض پرمصرف کمترین تعداد را در بین استان‌های دیگر داشته است که توجه به موضوع تعداد کل قبض‌های صادر شده در این بخش نیز مهم است چرا که ممکن است جمعیت یک استان بیشتر و در نتیجه تعداد مشترکان پرمصرف و یا کم مصرف آن بیشتر و یا کمتر باشد.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبار اقتصادی برق

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی برق بیشتر مشمول برق امید شده مورد رسیده استان ها حداقل یک شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۰۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟

به گزارش خبرنگار مهر بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه‌ها معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار معرفی کرده اند.

اما واقعاً ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

در ابتدا باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین لوزم دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع اغست ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آنوقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می گرد توجه کرد.

کد خبر 6094217 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • تخفیف بیمه سلامت برای دهک‌‌های ۶ تا ۹ درآمدی
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • کدام کشورها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ (+ اینفوگرافی)
  • کدام کشورها بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ + اینفوگرافیک
  • (اینفوگرافیک) کدام کشور‌ها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردر‌های جهان را دارند؟
  • کدام شهرهای خوزستان بیشترین بارندگی را داشتند؟